Om vår biodling

Vi försöker ha en biodling som är så naturlig som möjligt för bina. Bina bor i topplistkupor av katedralmodell, byggda av trä. I topplistkupor bygger bina sina egna vaxkakor fritt på lister och bestämmer därför själva vilken sorts bin som ska födas upp. De föder också upp och byter ut sina egna drottningar när de själva vill, vi lägger oss inte i. Som vinterfoder får de ekologiskt socker och egen honung. 


Vi använder enbart organiska syror (oxalsyra, myrsyra) vid kvalsterbekämpning. Inga pesticider (gifter). Och vi behandlar inte i onödan, bara när det verkligen behövs.

 

Eftersom bina bygger sina egna vaxkakor använder vi inte köpta vaxmellanväggar och därför vet vi att varken honungen eller vaxet blivit utsatt för behandling med pesticider. 


Av bivaxet tillverkar vi och säljer några olika produkter. Om inte det egna vaxet räcker till så köper vi vid behov av andra biodlare i närområdet som vi vet uppfyller samma krav som vårt eget vax. 


För att minimera resursslöseri tar vi gärna tomma honungsburkar med lock i retur om det är praktiskt möjligt.


Våra produkter tillverkade av bivax


Allt vi säljer är framställt av oss för hand, i första hand med bivax från våra egna bin. I de fall vårt bivax tar slut köper vi in från biodlare i närområdet som har samma filosofi kring biodling som vi själva, så allt vax vi använder är lokalproducerat och från pesticidfri (giftfri) biodling. Övrigt innehåll är ekologiskt.


Handla >>

Bivaxdukar


Ett återanvändbart och miljövänligt alternativ till engångsfolie för inpackning av matvaror och som täckning till t ex tallrikar och skålar. Duken formas runt det som ska täckas genom att värma den med händerna. Då värms den upp lagom mycket för att bli formbar.


Använd inte bivaxduken till rått kött eller fisk. Tvättas i kallt eller svagt ljummet vatten, vid behov med lite milt diskmedel. Tål inte värme och inte heller mikrovågsugn eller diskmaskin.

 

Vi använder inte återbrukat tyg utan nytt ekologiskt (GOTS-certifierat) vitt tyg, för att undvika att eventuella giftrester från tyg och textilfärg går över till maten. Tyget impregneras med bivax och ekologisk jojobaolja som båda har naturligt antibakteriella egenskaper. 

 

Vi har runda, kvadratiska och avlånga, tre storlekar av varje plus en riktigt liten rund:

Runda: 9 cm, 18 cm, 25 cm, 35 cm

Kvadratiska: 18x18 cm, 25x25 cm, 35x35 cm

Avlånga: 15x20 cm, 22x30 cm, 32x40 cm"Renovering" av bivaxduk


Nu erbjuder vi de som har en Hultsätter bivaxduk som blivit sliten att få den renoverad. En sliten och skapligt ren bivaxduk kan bli så gott som ny genom omsmältning och med lite nytt bivax. Bättre för miljön än att köpa nytt.


Pris: halva priset mot att köpa motsvarande storlek ny, plus ev porto om den ska skickas. Annars kan den lämnas/hämtas på REKO Linköpings utlämningar.Läderbalsam 


Naturlig och miljövänlig impregnering för skor, väskor, hästtillbehör mm i läder och skinn.


Gnid in noggrant med trasa eller svamp. Låt torka. Polera vid behov.

 

Innehåller bivax och ekologisk olja av kokos, jojoba och raps.


En burk innehåller 120 ml.Skärbrädevax 


Naturligt och miljövänligt vax för behandling av träskärbrädor. Innehåller inte paraffinlojor som många andra liknande produkter gör, paraffinoljor är varken bra för miljön eller trevliga att ha nära maten.

 

Gnid in noggrant, låt suga in i träet en stund. Torka av eventuellt överskott. Upprepa behandlingen vid behov när skärbrädan börjar kännas torr. 

 

Innehåller bivax och ekologisk olja av kokos och macadamia.


En burk innehåller 60 ml.Tändkottar 


Det mest miljövänliga och resurssnåla sättet att tända eld i kaminen, brasan eller grillen. Enkel att använda. Ingen bismak på maten, inga farliga ämnen i luften. Smidig att ta med på utflykten.

 

Ställ kotten med stöd runtom av vedträn eller grillkol, och tänd kotten längst ner. Fyll på med kol/ved ovanpå efterhand. Kotten brinner tillräckligt länge för att tända brasan. Oftast räcker det med en kotte.

 

Gjord av tallkottar från närliggande skog och bivax. Kottarna varierar i storlek.


En påse innehåller 10 st kottar.Gör-det-själv ringblomsalva


Gör din egen mjukgörande, hudvårdande salva, gjord på bivax, ekologiska oljor av raps och jojoba, ekologiskt ringblomsextrakt, eterisk olja av lavendel och pepparmynta.


Innehåller alla ingredienser, burkar och steg-för-steg-instruktion.


Räcker till 2 st 30 ml burkar.Gör-det-själv läppbalsam


Gör ditt eget skyddande och vårdande läppbalsam,  gjord på bivax, ekologiskt kakaosmör, ekologiska oljor av oliv, avokado och sesam. 


Innehåller alla ingredienser, burkar och steg-för-steg-instruktion.

 

Räcker till 2 st 15 ml burkar.Tassalva


En uppmjukande och skyddande tassalva för att smörja in trampdynorna på hundar och katter. Smörj gärna in när djuret vilar så att salvan hinner gå in i trampdynan och inte kladda ner golvet. 


Innehåller bivax, ekologiska oljor av raps och jojoba, ekologiskt ringblomsextrakt

 

En burk innehåller 30 ml.Lädertvål


En mild doftfri olivoljetvål anpassad för läderrengöring, t ex kängor och skor, handskar, hästtillbehör mm. Används med fördel före en behandling med vårt läderbalsam.


Innehåller förtvålade ekologiska oljor av oliv och kokos, vatten, natriumhydroxid (försvinner vid förtvålningen) , bivax från lokal biodling, ekologiskt socker.


En tvål väger ca 90 g.Fläcktvål


En mild doftfri olivoljetvål anpassad för fläckborttagning på kläder och annan textil. Extra bra på ”utomhusfläckar” och feta fläckar.


Innehåller förtvålade ekologiska oljor av oliv och kokos, vatten, natriumhydroxid (försvinner vid förtvålningen) , bivax från lokal biodling, ekologiskt socker.


En tvål väger ca 90 g.Hundtvål


En mild doftfri schampotvål för hundar. Mild och skonsam för hunden och effektiv mot smutsen.

 

Innehåller förtvålade ekologiska oljor av oliv och kokos, vatten, natriumhydroxid (försvinner vid förtvålningen) , bivax från lokal biodling, ekologisk jojobaolja, ekologiskt socker.


En tvål väger ca 90 g.

Grönsaker, frukt och bär


Småskalig odling, allt görs för hand.


Ingen konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel.

 

Försäljning av grönsaker, frukt, bär.


Försäljning i Reko Linköping och på marknader. 


Läs mer >>

Honung och bivaxprodukter


Våra bin bor i topplistkupor av naturmaterial.

 

Endast organiska syror används vid kvalsterbekämpning.

 

Försäljning av honung och produkter tillverkade av bivax.

 

Försäljning i Reko Linköping, på marknader och här på hemsidan.


Läs mer >>

Bikupor


Vi tillverkar och säljer Hultsätterkupan, en egen variant på topplistkupa.
Hög kvalitet och med naturliga material.


Läs mer >>

Frukt- och grönsakssvinn


Av överbliven frukt och grönsaker från butik och trädgårdar gör vi torkad frukt/grönsaker.

 

Försäljning i Reko Linköping och på marknader. 


Läs mer >>

Uthyrning av fruktpress


Vi tycker det är bra att frukt och bär tas tillvara så vi hyr ut fruktpress och fruktkross till dem som vill göra egen must. 


Läs mer >>

Kontakta oss

 

info@hultsatter.se


0708-871690